Summit Schedule

2019 AAFP Global Health Summit Schedule

Build your AAFP Global Health Summit Schedule Now!

Get started organizing your daily schedule of sessions with the Online Planner.

Browse the program by day program type or topic. Once you find a session, click on it for more information. For a more detailed search, use keywords in the search tool to find sessions.

Please note: After you click the button below, click on the Global Health Summit. Then carefully read the information about the online schedule. This will provide instructions on how to create a login to build your schedule and how to sync your schedule with the mobile app once it becomes available.

Wednesday, October 9, 2019
Wednesday, October 9, 2019: 12:00 – 4:00 pmRegistration open
Wednesday, October 9, 2019: 9:00 am – 5:00 pm Pre-conference - A Call for Action on Health Equity
Wednesday, October 9, 2019: 1:00 – 5:00 pm Pre-conference - Polaris: Health Equity Across Borders
Wednesday, October 9, 2019: 5:00 – 6:30 pm Community service project – Hygiene Kits
Thursday, October 10, 2019
Thursday, October 10, 2019: 7:00 am – 5:00 pm Registration open
Thursday, October 10, 2019: 7:50 – 8:00 am Welcome
Thursday, October 10, 2019: 8:00 – 8:45 am General Session I 
Thursday, October 10, 2019: 8:45 – 9:00 am Transition break
Thursday, October 10, 2019: 9:00 – 10:00 am Workshop sessions (1 hour)
Thursday, October 10, 2019: 10:00 – 10:15 am Break
Thursday, October 10, 2019: 10:15 – 11:15 amWorkshop sessions (1 hour)
Thursday, October 10, 2019: 11:15 – 11:30 amTransition break
Thursday, October 10, 2019: 11:30 am – 12:00 pmWorkshop sessions (30 min)
Thursday, October 10, 2019: 12:00 -1:00 pmLunch (common interest topics)
Thursday, October 10, 2019: 1:00 – 2:00 pmGeneral Session II
Thursday, October 10, 2019: 2:00 – 2:15 pmTransition break
Thursday, October 10, 2019: 2:15 – 3:00 pmWorkshop sessions (45 min)
Thursday, October 10, 2019: 3:00 – 3:15 pmBreak
Thursday, October 10, 2019: 3:15 – 4:15 pmWorkshop sessions (1 hour)
Thursday, October 10, 2019: 4:15 – 4:30 pmTransition break
Thursday, October 10, 2019: 4:30 – 5:15 pmWorkshop sessions (45 min)
Thursday, October 10, 2019: 5:15 – 6:30 pmNetworking reception and poster presentations
Friday, October 11, 2019
Friday, October 11, 2019: 7:00 am – 5:00 pmRegistration open
Friday, October 11, 2019: 7:00 – 8:00 amBreakfast
Friday, October 11, 2019: 8:00 – 8:45 amGeneral Session III – Ostergaard Lectureship in Global Health 
Friday, October 11, 2019: 8:45 – 9:00 amTransition break
Friday, October 11, 2019: 9:00 – 10:00 amWorkshop sessions (1 hour)
Friday, October 11, 2019: 10:00 – 10:15 amBreak
Friday, October 11, 2019: 10:15 – 11:15 amWorkshop sessions (1 hour)
Friday, October 11, 2019: 11:15 – 11:30 amTransition break
Friday, October 11, 2019: 11:30 am – 12:00 pmWorkshop sessions (30 min)
Friday, October 11, 2019: 12:00 -1:15 pmLunch on own
Friday, October 11, 2019: 1:15 – 2:15 pmGeneral Session IV 
Friday, October 11, 2019: 2:15 – 2:30 pmTransition break
Friday, October 11, 2019: 2:30 – 3:15 pmWorkshop sessions (45 min)
Friday, October 11, 2019: 3:15 – 4:15 pmPoster presentations w/Break
Friday, October 11, 2019: 4:15 – 5:15 pmWorkshop sessions (1 hour)
Friday, October 11, 2019: 6:00 – 8:00 pmDine Out Groups
Saturday, October 12, 2019
Saturday, October 12, 2019: 7:30 am – 12:00 pmRegistration open
Saturday, October 12, 2019: 7:30 – 8:00 amCoffee/energy bars offered
Saturday, October 12, 2019: 8:00 – 8:45 amGeneral Session V
Saturday, October 12, 2019: 8:45 – 9:00 amTransition break
Saturday, October 12, 2019: 9:00 – 10:00 amWorkshop sessions (1 hour)
Saturday, October 12, 2019: 10:00 – 10:15 amBreak
Saturday, October 12, 2019: 10:15 – 11:15 amWorkshop sessions (1 hour)
Saturday, October 12, 2019: 11:15 – 11:30 amTransition break
Saturday, October 12, 2019: 11:30 am – 12:00 pmWorkshop sessions (30 min)
Saturday, October 12, 2019: 12:00 - 12:30 pmGeneral Session VI – Wrap-up