Inside AFP

How Well Do You Know AFP? Take Our Trivia Quiz



FREE PREVIEW Log in or buy this issue to read the full article. AAFP members and paid subscribers get free access to all articles. Subscribe now.


FREE PREVIEW Subscribe or buy this issue. AAFP members and paid subscribers get free access to all articles.

Am Fam Physician. 2002 Feb 15;65(4):540.

Over the past few months, AFP has added several new sections to the “Clinical Quiz.” In addition to the clinical review articles, AFP's quiz now covers the following recently introduced departments: “Cochrane for Clinicians”; “BMJ Clinical Evidence”; recommendations from the U.S. Preventive Services Task Force (USPSTF); and “Putting Prevention into Practice,” a series of clinical scenarios and case reports based on the USPSTF recommendations.

The “Clinical Quiz” has long been one of the best-read departments in AFP: it's a great way to review highlights from an issue and earn continuing medical education (CME) credit. Survey data show that readers consistently rank AFP's quiz among the top four most valuable departments. Data collected by our reader services department have shown steady increases from year to year in the number of “Clinical Quizzes” submitted for credit. Last year, AFP processed more than 300,000 answer cards returned via mail and 45,000 quizzes submitted online; that's more than a 10 percent increase over the previous year in the number of cards submitted and a 70 percent increase in the number of online submissions for CME credit. Readers who completed every quiz had the opportunity to earn 78 hours of Prescribed credit for last year's quizzes (cards can still be submitted up to one year past the original publication date of the issue).

Since we know you have been working hard on our quizzes and you've gotten so good at them, we thought we'd challenge you with some tougher questions—but don't worry, it's just for fun. Here are some questions about AFP you might not have been able to answer (until now):

Q1. Approximately how many copies of AFP were mailed last year?

  • A. 3.5 million.

  • B. 4.5 million.

  • C. 5.5 million.

(Answer: B. AFP mailed 4,415,956 copies last year.)

Q2. Approximately how many foreign countries have subscribers to AFP?

  • A. 75.

  • B. 100.

  • C. 125.

(Answer: C. AFP mails to 129 countries outside the United States and Canada.)

Q3. Approximately how many pages of editorial were published last year in AFP?

  • A. 1,000.

  • B. 2,000.

  • C. 3,000.

(Answer: B. AFP published 2,187 nonadvertising pages in 2001.)

Q4. How many medical journals in the United States published more pages than AFP last year?

  • A. Two

  • B. Four.

  • C. Six.

(Answer: A. Only two U.S. medical journals were larger than AFP in 2001.)

Q5. How much of AFP is printed using computer-to-plate (CTP) technology?

  • A. One-third.

  • B. Two-thirds.

  • C. All.

(Answer: C. Over the past year, AFP finished a complete transition to the advanced CTP technology, sending editorial text straight from the disk to the printing plate.)

Q6. About how many readers of AFP have signed up to receive advance table-of-contents listings via e-mail?

  • A. 1,500.

  • B. 1,750.

  • C. 2,000.

(Answer: A. So far, 1,484 readers have signed up for this new service, but some may not know about it yet. Readers may receive advance AFP's table-of-contents listings via e-mail simply by enrolling online at the AFP home page: www.aafp.org/afp.)

Q7. Approximately how many hits does AFP's Web site receive on an average day?

  • A. 14,000.

  • B. 16,000.

  • C. 18,000.

(Answer: B. AFP's Web site had an average of 15,979 visitor sessions per day over the past six months. Access to AFP is available free of charge at www.aafp.org/afp.)

Q8. How many minutes does it take to find an answer to a typical medical query on the AFP Web site?

  • A. Two minutes.

  • B. Four minutes.

  • C. Six minutes.

(Answer: B. External research has shown that it takes just four minutes to find an answer to a typical medical query at AFP online.)

Q9. What is AFP's readers' favorite department?

  • A. “Tips from Other Journals.”

  • B. “Practice Guidelines.”

  • C. “Photo Quiz.”

(Answer: A. “Tips from Other Journals” ranks as the leading clinical department in AFP; from January 2000 through December 2001, AFP published 1,030 Tips.)

Q10. Approximately how many artists' work appeared in AFP last year?

  • A. 20.

  • B. 40.

  • C. 60.

(Answer: A. Works from 17 artists were published in AFP last year.)

We can't give you any CME credit for this quiz, but if you read through it all and maybe even guessed a few answers right—we take our hats off to you. You are one of AFP's loyal readers and one of the best reasons we're here.


Copyright © 2002 by the American Academy of Family Physicians.
This content is owned by the AAFP. A person viewing it online may make one printout of the material and may use that printout only for his or her personal, non-commercial reference. This material may not otherwise be downloaded, copied, printed, stored, transmitted or reproduced in any medium, whether now known or later invented, except as authorized in writing by the AAFP. Contact afpserv@aafp.org for copyright questions and/or permission requests.

Want to use this article elsewhere? Get Permissions


Article Tools

  • Print page
  • Share this page
  • AFP CME Quiz

Information From Industry

Navigate this Article